Voor en door studenten

Studenten die zich zorgen maken, kloppen in de eerste plaats aan bij vrienden. Op iemand kunnen rekenen, ook als je het moeilijk hebt, is zoveel waard. Maar misschien weet je niet bij wie je terechtkan of praat je liever met iemand die niet te dicht bij jou staat? Er bestaan heel wat initiatieven waar studenten vanuit hun eigen ervaring een luisterend oor bieden aan andere studenten.

Hulp bieden of vinden

Wil je zelf andere studenten ondersteunen? Of wil je met je zorgen terecht bij een medestudent? Neem dan contact op met de begeleidingsdiensten van je hogeschool of universiteit. Zij wijzen je de weg naar het bestaande ondersteuningsaanbod van universiteiten, hogescholen en studentenverenigingen.

Studeren en ontspannen?

Aan hogescholen en universiteiten vind je heel wat prachtige studentenverenigingen. Ze maken het studentenleven fijn en gezellig door de organisatie van activiteiten. Ook voor wie het moeilijk heeft. Behalve plezier en ontspanning vind je er ook verbinding met andere studenten.

PepSpace

Op iemand kunnen rekenen, ook als je het even moeilijk hebt, is zoveel waard. Daarom is er PepSpace.

Een plek vol warme complimenten, peptalk en digitale duwtjes in de rug. Om bij te tanken of door te sturen aan wie het nodig heeft.