Over de welzijnsmonitor

De Welzijnsmonitor is een initiatief van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts. De monitor wordt ontwikkeld en uitgevoerd door professor dr. Ronny Bruffaerts (KU Leuven) en professor dr. Maarten Vansteenkiste (UGent).

De Monitor genereert specifieke actiepunten en aanbevelingen voor beleid én praktijk die een vertaalslag inhouden voor het macro-, meso- en microniveau.

Het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) is verantwoordelijk voor de opvolging van de actiepunten. Zo ontwikkelen we samen een zorgzaam welzijnsbeleid: een community of caring.

Resultaten, conclusies en actiepunten

Kom alles (of toch veel) te weten over psychische gezondheid, welzijn, basisbehoeften, veerkracht en studiemotivatie van Vlaamse studenten.

Onderzoekers en partners

Partners met aanvullende expertise op het gebied van mentaal welzijn en beleid coördineren de ontwikkeling, implementatie van de Welzijnsmonitor. n actipuntn

Wetenschappelijke publicaties

Ontdek publicaties en rapporten over de psychische gezondheid, veerkracht en motivatie van studenten. Het overzicht wordt maandelijks bijgewerkt. Kom dus regelmatig eens kijken.

Ontdek de thema's van de Welzijnsmonitor

Emotionele problemen
ABC-fundament
Hulp zoeken
Motivatie
Veerkracht
Verbondenheid