Wist je dat?

De begeleidingsdiensten van hogescholen en universiteiten hebben een ruim aanbod van diensten. Voor wie nood heeft aan een luisterend oor of juridisch advies. Voor wie hulp wil bij de zoektocht naar een kot of het in orde brengen van studiefinanciering. Voor wie op zoek is naar sport of cultuur. Of voor wie meer wil weten over gezond eten of mentaal welzijn. Alles om zorgeloos student te zijn.

Zit je met iets?

Heb je last van faalangst, stress of eenzaamheid?

Voel je je niet goed in je vel? Ben je ongelukkig en weet je niet hoe je dat kan aanpakken?

Voel je dan heel welkom bij de psychologische ondersteuningsdiensten van jouw hogeschool of universiteit.

Wat kan je verwachten?

Je krijgt er (vaak gratis) deskundige hulp. Samen met jou wordt er een oplossing op maat gezocht. Natuurlijk gebeurt dat in alle vertrouwelijkheid.

Naast individuele begeleiding, organiseren deze diensten ook trainingen en activiteiten rond mentaal welzijn. Je leert er hoe je omgaat met faalangst, minder piekert, beter slaapt, uitstelgedrag aanpakt of fitter wordt in je hoofd. Heel wat trainingen zijn gratis, voor sommige betaal je een kleine bijdrage.

Sport en cultuur

Het leven van een student is meer dan studeren en uitgaan! Ja, toch?

Of je nu graag naar concerten gaat, of CrossFit volgt?

Voel je dan heel welkom bij de studentenvoorzieningen van jouw hogeschool of universiteit.

Wat kan je verwachten?

De stuvo's hebben voor jou een rijk aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten klaar. Grijp je kans om samen met je vrienden en medestudenten op stap te gaan. Met je studentenkaart krijg je bovendien fikse kortingen.

Check het rijke aanbod: