Blijven drijven

Professor dr. Ronny Bruffaerts (KU Leuven) is specialist in onderzoek naar de psychische gezondheid van studenten en mensen in het algemeen. Host Carola gaat met hem en met student Miguel in gesprek over het thema mentaal welzijn.

Geschrokken en overkomen

Angst, stress en depressie. Veel studenten hebben ermee te maken. Host Carola praat erover met studente Birthe en met professor Patrick Luyten (KU Leuven en University College London), specialist in gemoedsstoornissen.

Onderhuids

Host Carola gaat in gesprek met studente Shana en met professor Imke Baetens (VUB) over zelfverwondend gedrag. Professor Baetens is specialist op dit domein, met een focus op kinderen en jongeren.

Het begin en niet het einde

Dr. Gwendolyn Portzky (UGent) is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut en specialist in burn-out- en suïcidepreventie. Host Carola praat met haar en met studente Barbora over suïcidale gedachten.

Over de grens

Alcohol- en middelenmisbruik is het centrale thema in deze podcast. Host Carola heeft het erover met studente Louise en met professor dr. Ronny Bruffaerts (KU Leuven), specialist psychische gezondheid van onder andere studenten.

Afgewogen en besloten

Dr. Laurence Claes is professor (KU Leuven, UAntwerpen) en specialist in onderzoek naar zelfverwondend gedrag, eetstoornissen en persoonlijkheid. Host Carola gaat met haar en met studente Julie in gesprek over gezond eten en eetstoornissen.

Sterker staan

Host Carola praat met student Mathias en met Maarten Vansteenkiste, professor in de ontwikkelingspsychologie (UGent). Thema is het ABC-fundament, de drie psychologische basisbehoeften voor mentaal welzijn.

Gezocht en gevonden

In deze podcast gaat host Carola in gesprek over gender en seksualiteit. Dat doet ze met studente Maja en met dr. Alexis Dewaele (UGent), specialist en onderzoeker in verband met seksuele gezondheid, minderheden en coping.

Technologie als mentale steun

Dr. Tom Van Daele focust zich als klinisch psycholoog en onderzoeksleider (Thomas More) vooral op hoe technologie kan bijdragen aan geestelijke gezondheidszorg. Host Carola heeft het met hem over de kracht van onlinehulp.