Studeren in het hoger onderwijs kan uitdagend zijn. Een andere thuistaal, cultuur, een werksituatie, zorg voor een familielid of een beperking kunnen soms voor extra uitdagingen zorgen. We zijn op zoek naar inspirerende verhalen.

Deel jouw ervaringen in 2 minuten video's of podcasts

Op MoodSpace maak je kennis met inspirerende verhalen van studenten over hun zoektocht, kwetsbaarheid en twijfel, maar ook over de kracht van verbondenheid. Je vindt er ook een reeks podcasts met thema’s rond diversiteit en inclusie. Er komen onderwerpen aan bod die vaak onderschat worden, al hebben veel studenten ermee te maken.

Voor beide pagina's vinden we het fijn als je ons als student ook nog éven wil inspireren. Met jouw verhaal. Hoe is het om je studie te managen? Hoe helpen je vrienden en familie jou? Welke ondersteuning krijg je van jouw universiteit of hogeschool? Wat zijn jouw krachtbronnen, tips en tricks? Welke boodschap wil je uitdragen naar studenten en beleidsmakers?

Elk verhaal is waardevol. Op dit moment zijn ervaringen die verweven zijn met thema's gender, seksualiteit, migratie, vluchteling, jonge mantelzorger, een student met een beperking, of als eerste in de familie een opleiding in het hoger onderwijs starten, bijzonder welkom. Voor de podcasts focussen we op thema's als perfectionisme, eenzaamheid en niet-voorgeschreven medicatiegebruik.

De twee minuten video’s en podcasts produceren we met een professionele filmmaker in de periode september-november 2023. Ons team verplaatst zich flexibel naar jou toe.

De video's en podcasts worden gedeeld met een breed publiek. Ze zullen ook ingezet in docententrainingen. Dit is dus jouw unieke kans om beleidsmakers, docenten en studenten te inspireren over de meerwaarde van inclusie en diversiteit.

Wil jij ons inspireren? Dat kan nu. Morgen ook, maar als het kan het liefst nog vandaag. Neem dus gauw contact op met ons om je interesse en motivatie kenbaar te maken via valerie.vanhees@siho.be of 0474 39 18 38.

Maak kennis met Reinout

Video