Deel jouw ervaringen in 2 minuten video's of podcasts

Depressie, angst en andere psychische klachten komen veel voor onder studenten, maar worden vaak nog onderschat in het hoger onderwijs. Op MoodSpace maak je kennis met inspirerende verhalen van studenten over hun zoektocht, kwetsbaarheid en twijfel, maar ook over de kracht van verbondenheid. Je vindt er ook een reeks podcasts met thema’s rond mentaal welbevinden met studenten en experten. Er komen onderwerpen aan bod die vaak onderschat worden, al hebben veel studenten ermee te maken.

Voor beide pagina's vinden we het fijn als je ons als student ook nog éven wil inspireren. Met jouw verhaal. Hoe was het om je studie en je mentaal welbevinden te managen? Hoe hebben je vrienden en familie jou geholpen? Welke ondersteuning kreeg je van jouw universiteit of hogeschool? Wat zijn jouw tips en tricks? Elk verhaal is waardevol. Op dit moment zijn ervaringen die verweven zijn met thema's als gender, seksualiteit, migratie, vluchteling, jonge mantelzorger, gamen, verslaving, of als eerste in de familie een opleiding in het hoger onderwijs starten, bijzonder welkom.

Zowel de video’s als de podcasts worden geproduceerd door een professionele filmmaker in een coronaproof setting in de periode februari-maart 2022. Ons team verplaatst zich flexibel in Vlaanderen en Brussel.

Wil jij ons inspireren? Dat kan nu. Morgen ook, maar als het kan liefst nog vandaag. Zo maken we MoodSpace samen tot een warme plek voor en door studenten. Neem dus gauw contact op met ons om je interesse en motivatie kenbaar te maken via valerie.vanhees@siho.be of 0474 39 18 38.

Maak kennis met Reinout

Video